Terugblikken en vooruit kijken in Terborg

Op woensdag 6 maart heeft burgemeester Hans Alberse in het kader van de dorpsvisites een bezoek gebracht aan de stad Terborg. Hij deed dit samen met wethouder Gerard van Balveren, de raadsleden Ans Aalbers en Mia Verwaaijen en enkele ambtenaren.

In een gezellige en informele sfeer sprak men uitgebeid met Terborgs Belang over tal van onderwerpen, waaronder de grote ergernis van veel Terborgenaren: Het Deurvorst.

Nog voor het officiële welkomstwoord van voorzitter Els Bakker kwamen verhalen over het verleden naar boven. Directe aanleiding was de in Terborg gestarte pagina op facebook met de titel ‘Je bent een Terborgenaar als...', een initiatief dat na een paar dagen al zeer succesvol is. Maar Terborgs Belang wil vooral vooruit kijken en er is dan ook gesproken over tal van onderwerpen, zoals Het Deurvorst, de fusieplannen van de gemeente, het sportcomplex en Akkermansweide. Ook werd aan de hand van foto's gekeken naar de grote opknapbeurt van het centrum die de afgelopen jaren is gerealiseerd, de aanpassingen van wegen en het vernieuwen van het riool.

Als afsluiting van het bezoek gaf burgemeester Alberse aan blij te zijn met de goede band en het vertrouwen dat er de afgelopen jaren is gegroeid tussen de belangenvereniging en de gemeente. "Dit is een goede basis om ons samen te richten op een nieuwe manier van wijkgericht werken, waarbij we zoeken naar nieuwe manieren om jongeren meer te betrekken."

Aanvullende gegevens